Poseta gimnazijalaca našem Info centru

  • general

  • 16 June 2022

Učenici Gimnazije Raška posetili su naš Info centar u sklopu izbornog programa „Obrazovanje za održivi razvoj"

Učenici Gimnazije Raška, u pratnji profesorki geografije i istorije Dušice Sretenović i Marice Vuković, posetili su Info centar kompanije Adriatic Metals Srbija u sklopu izbornog programa „Obrazovanje za održivi razvoj" koji vodi profesorka Sretenović.

Cilj ovog izbornog programa je da učenici na osnovu istraživanja međuzavisnosti ljudskih aktivnosti i neposrednog okruženja razviju kritički, aktivan i odgovoran odnos prema sebi i okruženju u kom žive. Stoga je i poseta našem Info centru za svrhu imala upoznavanje sa radom naše kompanije, politikom kompanije vezanom za održivi razvoj u pogledu prirodnih resursa, i aktivnostima kompanije koje doprinose unapređenju kvaliteta života u neposrednom okruženju i umanjuju negativan uticaj na okruženje.

U Info centru ih je ugostila predstavnica kompanije Ivana Miletić, Saradnik u Info centru, koja je u trajanju od jednog školskog časa profesorkama i učenicima predstavila kompaniju i Info centar. Informacije koje su podeljene gostima nalaze se u pisanoj formi u Info centru u Letku koji sadrži osnovne informacije o Projektu Raška, rudarskoj istoriji Raške, Istorijatu projekta i planovima, i društvenoj odgovornosti. 

Na obostrano zadovoljstvo, gosti su uživali u ovoj poseti i sa sobom poneli puno lepih utisaka iz Info centra.