12. Međunarodna konferencija o mineralnim resursima u Republici Srbiji

  • Opšte vesti

  • 9 November 2022

Adriatic Metals je 7. godinu zaredom bio među glavnim učesnicima na Međunarodnoj konferenciji o mineralnim resursima u Republici Srbiji

Ove godine našu kompaniju su predstavljali šef korporativnih poslova gospodin Dominik Roberts i šef Službe za bezbednost i zdravlje na radu Varnava Petrović, koji su predsedavali panelima sa istaknutim gostima iz industrije. Gospodin Roberts je vodio diskusiju o načinima na koje rudarstvo doprinosi lokalnim zajednicama, čemu je dodao svoje opsežno znanje i iskustvo u ostvarivanju očekivanja lokalnih zajednica. Gospodin Petrović je predsedavao panelom o zdravlju i bezbednosti, i pokrenuo konstruktivnu raspravu na temu podizanja zdravlja i bezbednosti na radu na viši nivo, dodajući svoje veliko iskustvo iz rudarske industrije u Australiji.

U uvaženoj publici su bili gđa Dubravka Đedović Negre, Ministar rudarstva i energetike Republike Srbije, gospodin Petar Đokić, Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske, ambasadori Kanade, Australije, Finske i Švedske, i predstavnici velikih međunarodnih rudarskih kompanija koje posluju u Srbiji.

Varnava Petrović, Šef službe za bezbednost i zdravlje na radu

 

Dubravka Đedović Negre, Ministarka rudarstva i energetike Republike Srbije

 

Gospodin Petar Đokić, Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske